Books

Only available in Dutch
‘Samen bereik je meer’ (€ 20,46 exclusief verzendkosten)

Waarom haalt de ene trainer meer uit zijn spelers dan de andere trainer, zowel uit individuele spelers als uit een groep individuen, zijn team? Elk individu, elke speler, is anders en vraagt een andere benadering. Iedereen is directeur van zijn eigen „Bv IK”. Een groep individuen die afhankelijk zijn van elkaar om een gezamenlijke doelstelling te behalen, dient in meer of mindere mate georganiseerd, samen te werken. Dat geheel noemen we een team. Elk team kent een unieke samenstelling en een eigen dynamiek. Dat betekent dat een aanpak die op één plek mooie resultaten opleverde, bij een ander team zomaar kan mislukken. En daar geef jij als trainer leiding aan. Maatwerk is vereist. Leer hoe je dat doet!

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de inhoud en om gemakkelijk te bestellen via de site van boekengilde.nl.


‘Laat ze spelen!’

De ‘Laat ze spelen!’ methode is een tactische voetbalperiodisering. Van vrijheid in keuzes naar structuur en samenwerking. Van eenvoudige naar complexe oefeningen. Als spelers begrijpen wat er tijdens de wedstrijd van ze verwacht wordt, kunnen keuzes onder de loep genomen worden en start het leerproces. ‘Laat ze spelen!’ doet precies wat de titel zegt: tijdens het spel komen spelers erachter dat om keuzes te kunnen maken hun spelbegrip en techniek vaak nog tekort schieten. Op het moment van die ontdekking ontstaat de basis voor (jeugd)voetballers om zich individueel verder te ontwikkelen. Individueel, omdat iedere speler een andere leerbehoefte heeft. En een andere begeleiding nodig heeft die hem/haar past! En uiteraard maakt iedere individuele speler zeker ook deel uit van een team. Dus die samenhang moet bewaakt worden…

Klik hier als je meer informatie wenst of een exemplaar wilt bestellen.